IMPULSSELECT
Image default
Gezondheid

Van je rugklachten af dankzij manuele therapie in Ede

Heb jij last van jouw rug of jouw nek? Dan kan een manueel therapeut in Ede jouw wellicht wel helpen. Van welke gewrichten of spieren jij ook last hebt, de manueel therapeut in Ede weet hier wel raad mee.

Wat doet een manueel therapeut

Veel mensen gaan in eerste instantie naar een fysiotherapeut als zij klachten hebben. Maar steeds meer mensen weten dat dit niet nodig is. Een manueel therapeut in Ede kan jou waarschijnlijk nog veel beter helpen. De manueel therapeut in Ede zal jou eerst onderzoeken en als de klachten duidelijk zijn, zal hij jou gelijk behandelen. De behandeling bestaat meestal uit het “kraken” van jouw gewrichten. Dit klinkt eng, maar dat is het eigenlijk niet. De manueel therapeut in Ede weet heel goed wat hij doet. Hij laat jou diep in- en uitademen, op dat moment zet hij druk op het gewricht en dan hoor en voel jij een knakje. Soms zit het erg vast en moet de manueel therapeut dit twee of drie keer herhalen. Na de “knak” is het al klaar. Veel mensen voelen dan gelijk verlichting. Vaak kan de manueel therapeut in Ede jou snel van de klachten afhelpen.

Verwijsbrief nodig van de huisarts

Vroeger had je een verwijsbrief nodig om naar een manueel therapeut te gaan. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt zelf rechtstreeks een afspraak maken en de administratieve krachten van de praktijk zorgen dat alles afgewikkeld wordt met jouw verzekering. Hoeveel behandelingen jij vergoed krijgt, is afhankelijk van jouw verzekering. Ook dit wordt in de gaten gehouden door de administratieve krachten van de praktijk.

Doorverwijzing naar een arts in het ziekenhuis

Als de manueel therapeut in Ede jou toch niet helemaal pijnvrij kan krijgen, zal hij jou doorverwijzen naar het ziekenhuis. Daar zal jij verder onderzocht en eventueel behandeld worden. Hopelijk ben je dan snel van jouw klachten af. Bekijk de website van Fysiopraktijk Veluwse Poort voor meer informatie.

Van harte beterschap!

https://www.fysiopraktijkveluwsepoort.nl/manueel-therapeut-in-ede