IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Organiseren van een goede boerderij

De boerderijen worden steeds moderner daarom is het ook belangrijk dat alles goed georganiseerd wordt. Men is ook bezig om alles systematisch beter te laten verlopen. Toch blijft men werken met levende dieren, die zijn niet altijd in te schatten, vaak zijn koeien redelijk tam en zullen dan ook niet afwijken van een dergelijk systeem. Toch zal er een enkeling ertussen uit proberen te komen, de boer dient dan het dier lichtelijk de goede weg op te wijzen. Men moet dan ook proberen dat de andere dieren geen stress beleven anders zal de productie ven deze dier omlaaggaan en is de kwaliteit van de melk minder.

Om alles nog beter te laten verlopen kan de boer ervoor kiezen om de koeien een bepaald rondje te laten lopen. Men is daardoor bereid om de stal volledig te verbouwen zodat alles nog gemakkelijker verloopt. Om uit te zoeken kan men advies opvragen van collega’s die de stal al hebben verbouwd. Of kunnen zij advies krijgen van een onafhankelijke partij. Men heeft vaak veel aan deze raad omdat zij dan inzien wat er gedaan kan worden en hoeveel dat gaat kosten. Agrarisch advies is voor een boer, die ervoor openstaat, dan ook erg welkom. 

Zo kan de boer ervoor kiezen om de stal zo in te richten dat alle luxes erin worden geplaatst. Zo kan de boer er een pack mat ingelegd worden. Deze zorgt ervoor dat de ondergrond van de stal een stuk zachter is, waardoor de koe comfortabel kan liggen en dat de melk kwaliteit en de melk hoeveelheid verbetert en stijgt. De koe ervaart dan vele malen minder stress en is zo meer waard voor de boer. Waardoor de boer meer kan verdienen en ook meer kan investeren in de boerderij, iedereen wordt er beter van. Wees daarom altijd alert op dergelijke verbeteringen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/