IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Nutteloze auto-opties

Misschien ga je voor het eerst een auto kopen of misschien heb je het al een paar keer in je leven gedaan. Het is toch altijd weer veel werk om de beste auto voor jou uit te zoeken. En dan ben je er nog niet eens! Want als je eenmaal een auto hebt gekozen die je graag zou willen kopen, moet je ook nog beslissen over allerlei opties. Er zijn allerlei leuke extra’s die je in je auto kunt laten maken. De meeste zijn leuk om te hebben, maar niet echt het geld waard. Daarom noemen we hier een aantal opties waarvan wij denken dat je ze niet nodig zult hebben.

Als eerste kun je tegenwoordig bij sommige auto’s je kofferbak openen met je voeten. Er zit dan een sensor onder de auto, waar je je voet langs zwaait. Hierdoor gaat hij open. Uit de praktijk blijkt dat dit vaak alsnog niet zo makkelijk gaat, want de klep moet natuurlijk niet open gaan als er bijvoorbeeld een kat langsloopt, dus je moet een paar keer zwaaien voordat hij opent. Dan is het eigenlijk niet zo makkelijk om het met de hand te doen.

Een andere optie is een stuur met een recht stukje aan de onderkant. Het stuur is dan dus niet helemaal rond. Veel mensen vinden dit mooi, omdat raceauto’s dit ook hebben, maar echt een functie heeft het niet. Dus wil je geld besparen op de auto, laat deze optie dan weg.

Gelukkig zijn er ook nog allerlei opties die wel nuttig zijn, zoals bijvoorbeeld dodehoekwaarschuwing of een achteruitrijcamera draadloosvan vanzwitserland.nl. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt welke opties je echt zult gaan gebruiken, want die zijn de moeite waard om geld aan uit te geven. De andere opties, die vooral ‘leuk’ zijn, maar geen functie hebben, kun je beter weglaten.

https://www.vanzwitserland.nl/