IMPULSSELECT
Image default
Vakantie

Lekker naar Polen

Wanneer je denkt aan Polen denk je misschien vooral aan een typisch grauw Oostblokland dat er misschien wat vervallen uitziet. Gelukkig kan ik je mededelen dat niets minder waar is dan dat. Het is een land dat ontzettend veel te bieden heeft. Je hebt er prachtige steden, een hele rijke geschiedenis en daarnaast ook nog eens heel veel lekker eten. In dit artikel vertel ik je graag wat meer over de beroemdste en meest indrukwekkende plekken in Polen die je zeker moet bezoeken.

De steden

In Polen heb je twee steden die eigenlijk iedereen wel kent. Je hebt Warschau en je hebt Krakow als de twee grootste en meest bekende steden van Polen. In dit artikel vertellen je wat meer over Krakow. Krakow is duidelijk de mooiste van de twee steden. Het is ook een erg progressieve stad waar veel studenten wonen. Dit maakt het natuurlijk dat er een erg bruisend uitgaansleven is in de stad. Het is er ook vrij multicultureel en overal in de stad vind je hele fijne restaurantjes voor ook nog eens een leuke prijs als je het vergelijkt met Nederland.

Auschwitz

Alleen al om de historie en uit respect is een bezoek brengen aan Auschwitz essentieel. Waarschijnlijk zal het een ervaring zijn die je leven zal veranderen. Het zal heel confronterend zijn omdat duidelijk wordt wat voor verschrikkelijke dingen er zijn gebeurd tijdens de oorlog. Je kunt het werkkamp en het vernietigingskamp bezoeken. Je kunt naar de gaskamers, de kleine barakken, de schoenen en haren van mensen en de plaatsen waar lichamen zijn begraven. Een bezoekje aan Auschwitz mag je echt niet missen.

Goedkope vakantie

Het leven is in Polen een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld in Nederland. In Polen hebben ze nog de munteenheid de Slotie. Deze is ongeveer vier keer minder waard dan de euro. Dit terwijl de prijzen van producten ongeveer hetzelfde zijn. Hierdoor is Polen een ontzettend gunstig en leuk land om te bezoeken.

 

Wanneer je met de auto gaat raden we wel aan om een achteruitrijcamera op je auto te installeren. Het verkeer is er niet altijd zo veilig als in Nederland. De achteruitrijcamera draadloos is het makkelijkste op je auto te bevestigen.

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/