IMPULSSELECT
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een carrière switch maken

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om je bezig te houden met je loopbaan. Hoewel het vroeger heel normaal is om lang bij de zelfde baas te werken is het dat tegenwoordig helemaal niet meer. Iedereen wilt tegenwoordig steeds vrijer zijn en stelt zich dus ook flexibeler op. Dit kan voor zowel de werkgever als de werknemer voor verandering zorgen. Het is lastig om te bepalen wie blijft en wie niet en hoe je hier op in moet spelen. Maar je moet ook bepalen wat je hiernaast wilt. Wil je wel voor altijd voor een baas gaan werken of besluit je in de toekomst om voor jezelf te beginnen? De kans is aannemelijk dat je onder een baas werkt en dit veertig uur in de week doet. Hiernaast moet je ook nog wel is ‘even snel wat doen’. Dus het is zeker meer dan veertig uur per week. Nadat je enkele jaren bij hetzelfde hebt gewerkt wil je wel eens wat anders, maar nu?

Het is slim om een loopbaancoach in te schakelen als je je bezig wilt houden met dit soort ingewikkelde vragen. Deze coach gaat met jou samen bepalen wat jij allemaal wel en niet kan doen. Dit is vaak een tussen persoon die jou assisteert bij een carrière switch. Toch is het vrij lastig om je hier mee bezig te houden. Een loopbaancoach kan je zomaar worden en dat maakt het vrij lastig.

Niet alleen als werknemer wil je op de juiste plek zitten, maar ook als werkgever wil je dat je de juiste mensen hebt rondlopen. Hoe kan je er nou voor zorgen dat mensen de juiste keuze maken? Het is slim om de zoveel tijd een MTO te doen om te pijlen wat de werknemers van je vinden. Op deze manier weet je zeker het personeel hetzelfde wilt als jij.

https://carrierepoort.nl/