IMPULSSELECT
Image default
Financieel

Wat zijn een bitcoin en hoe werkt het?

Wat zijn een bitcoin en hoe werkt het? In principe is het een online valuta die wordt gedolven door een wiskundig algoritme uit te voeren, meestal een Hashimoto-functie genoemd, op miljoenen computers over de hele wereld. Dit gebeurt door gebruikers die software uitvoeren op hun computers die tegelijkertijd het grootboek inchecken en bijwerken, of log, van transacties die aan de gang zijn in de virtuele valutamarkt.

 

Het grootboek of het logboek, wordt gehandhaafd door een netwerk van vrijwilligerswerkers die de informatie compileren. Ze doen dit door de veranderingen in de prijs van Bitcoins door de loop van de dag zorgvuldig te analyseren. Wanneer een transactie wordt gedaan, moet de koper of verkoper een specifieke privésleutel opgeven die is uitgegeven tijdens de vorige transactie met de betreffende uitwisseling. Deze sleutel moet vervolgens worden gekoppeld aan de bijbehorende openbare sleutel op de computer van de verkoper of koper. Vanaf dit punt worden alle transacties in het systeem opgenomen in het grootboek, dat wordt aangeduid als de blokketting.

 

Nakamoto, de persoon die de bitcoin heeft gemaakt als een open source-software, heeft uiteindelijk een aantal verschillende valuta’s ontwikkeld op basis van het systeem dat hij had ontworpen. Een daarvan is de litecoïne. Anderen zijn NameCoin, Bitshares en de Euro Exchange. Er zijn verschillende anderen, waaronder Freicoin, LTC, Maidsafe en FAP Turbo.

Hoewel elk van deze vandaag als betalingssysteem kan worden gebruikt, is het grootste verschil tussen hen het niveau van privacy en bescherming die gebruikers van deze valuta’s van deze valuta’s hebben geboden.

 

Een van de bezorgdheid dat sommige mensen over deze valuta’s hebben, is dat er te veel fraude en oplichting in verband met het systeem zal zijn. Op deze datum is er echter geen enkel voorbeeld van een transactie geweest die frauduleus is. In plaats daarvan zijn er zeer weinig gevallen van mensen die nep- of gestolen creditcards gebruiken om te betalen voor transacties op de verschillende Bitcoin-portefeuilles online.

 

Een andere zorg is gerelateerd aan de mijnbouw van de achterkant. Mijnwerkers worden beloond om het CAPTRATE te verhogen, dat de moeilijkheid is van het vinden van botsingen in de Hash Rate-berekening. Met meer transacties die bij hogere snelheden komen, ontvangen de mijnwerkers een hoog bedrag aan. Er is echter ook wat ruimte voor misbruik van het systeem, omdat de grotere mijnwerkers kunnen bepalen wat de maximale hashraat kan zijn om te voorkomen dat hun transacties worden verwezenlijkt.

 

Een probleem dat kan komen met dit soort mijnbouw, is echter gerelateerd aan de centralisatie van het mijnproces. Als er slechts één groot mijnzwembad is die de meerderheid van het castraat controleert, kunnen transacties langer duren om te verwerken en zullen minder congestie in het wereldwijde netwerk veroorzaken. Een oplossing voor dit probleem is om verschillende zwembaden te hebben met kleinere hoeveelheden vermogen die elk slechts een deel van de hashrate besturen. Dit geeft ook elk zwembad de kracht die ze nodig hebben, maar houdt de transacties in een fatsoenlijk tempo. Dit houdt ook het risico van een aanval door een krachtig zwembad tegen het volledige netwerk laag.

Krijg meer informatie hier Bitcoin Meester