IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

Wat extra hulp voor je viervoeter

Als jouw oudere hond blijft springen zoals toen hij nog een puppy was, kan dit leiden tot pijn en zelfs letsel. Loopplanken voor de hond, trappen of ad hoc plaatsing van meubilair is uiterst belangrijk voor alle gecompromitteerde honden. Als dit bekend in de oren klinkt, is het misschien tijd om te kijken naar oprijplaten voor honden en trappen voor huisdieren. Hier is een overzicht van honden opritten en hoe jij de juiste kiest.

Wanneer zijn hellingbanen of trappen voor honden nodig?

Als jouw huisdier moeite heeft om op dingen te springen zoals hij gewend was, of als hij zich ongemakkelijk voelt (hijgen, gillen of onrustig) als de sprong eenmaal voltooid is, kan een hondentrap een goede optie zijn. Hetzelfde geldt als je huisdier aarzelt of zich overdreven opricht voordat hij springt, of als hij gewond is geraakt of een handicap heeft waarbij springen hem blootstelt aan ernstig letsel- of , nog belangrijker, opnieuw letsel kan toebrengen.

Honden rampen worden ook aanbevolen voor honden van grote rassen, zoals Duitse Doggen en Berner Sennenhonden, maar ook voor Labs, Goldens en andere rassen die een verhoogd risico op gewrichtsproblemen hebben. 

Honden loopplank vs. Trappen voor huisdieren

Als je het alleen gebruikt om je kleine hond op en af de bank of bed te helpen, zijn zowel hellingbanen als trappen geschikt. Trappen hebben ook minder ruimte nodig dan oprijplaten, dus ze werken uitstekend in kleine ruimtes, zoals naast een bed of bank. Trappen van hoge kwaliteit hebben ook de neiging om minder duur te zijn dan oprijplaten van hoge kwaliteit, dus ze zijn een geweldige optie voor huisdier ouders met een budget. Opvouwbare huisdier trappen kunnen tevoorschijn worden gehaald wanneer ze nodig zijn, maar kunnen vervolgens worden opgevouwen en onder het bed worden geschoven wanneer ze niet worden gebruikt, zodat ze de kamer niet verstoppen. Opvouwbare huisdier trappen zijn ook geweldig voor banken en stoelen, omdat ze kunnen worden verplaatst naar de stoel waar je wilt dat jouw huisdier toegang toe heeft.

Hoewel hond hellingen kunnen nemen extra ruimte in beslag, ze zijn vaak een betere keuze voor grotere honden. Bij het kiezen van een honden helling voor jouw huisdier, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het kunt optillen en gebruiken zonder een probleem. Als de oprijplaat perfect is voor jouw hond, maar je kunt hem niet in de auto tillen, dan is hij niet bruikbaar. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de lengte en breedte van de oprijplaat, want jouw hond moet comfortabel op en af de oprijplaat kunnen lopen. Als je een grote hond hebt, maar de oprijplaat is maar een meter breed en heeft een enorme helling, dan is de kans kleiner dat je hond hem zal gebruiken. De ideale helling voor een oprijplaat is ongeveer 18-20 graden.

Het kiezen van de juiste optie voor jouw huisdier  

Zodra je op zoek gaat naar een honden loopplank, zul je al snel merken dat er talloze opties zijn, van verschillende materialen en diktes tot de kwaliteit en de mogelijkheden. Welk materiaal je ook kiest en het gewicht van de hond kan dragen, maar licht genoeg is om het nog gemakkelijk te kunnen verplaatsen en dragen.

Het is belangrijk rekening te houden met het doel (bv. in een auto stappen, op een bed gaan liggen of op of van een verhoging gaan) en de grootte, leeftijd en capaciteiten van zowel je huisdier als jezelf. Denk aan de situatie, de behoefte aan draagbaarheid, jouw vermogen om te manipuleren en jouw voorkeuren voor stijl, en maak de best mogelijke match.  

Een belangrijk kenmerk om naar te kijken is een bovenoppervlak dat als antislip wordt bestempeld. Of op zijn minst moeten er horizontale latten over de honden helling liggen die de hond kan gebruiken om zich te stabiliseren als hij de helling oploopt. Zorg er ook voor dat de hellingbaan op zijn plaats blijft en antislipvoeten heeft; we willen niet dat de hellingbaan beweegt of instort wanneer jouw hond hem gebruikt.

Een paar woorden van voorzichtigheid

Bij het kiezen van de locatie voor jouw huisdieren trap binnenshuis, moet je ervoor zorgen dat jouw hond ze veilig kan vinden en gebruiken, zelfs in het donker. Evalueer de mentale capaciteit en het nachtzicht van uw huisdier. Naarmate huisdieren ouder worden, kunnen ze  ’s nachts in de war raken, waardoor ze de locatie vergeten of de oprit niet meer kunnen zien. Zorg ervoor dat ze, zelfs met de hulp van een hellingbaan, in staat zijn om veilig zelfstandig te klimmen en af te dalen.

Op de website van Happy-Animal.nl vindt je verschillende loopplanken voor je trouwe vriend.