IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

Happy body, happy you

Happy body, happy you

Zweten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook nog eens voor de huid. Het dient als beschermlaag voor de huid en als u zweet wordt de huid gereinigd. Best handig zo’n natuurlijke cleanser. In deze blog laten wij u alles weten over de voordelen die zweten heeft op uw lichaam.

 

Een gezonde gloed

Zweten heeft vele voordelen voor de huid. Het helpt om gifstoffen en onzuiverheden uit de huid te verwijderen en zorgt voor een natuurlijke glans. Zweten helpt ook de poriën te ontstoppen en zorgt ervoor dat de huid er jong en gezond blijft uitzien. Bovendien kan zweten helpen bij het verlichten van stress en spanning, wat kan leiden tot een gezondere huid. Bovendien helpt zweten de bloedsomloop te verbeteren en geeft het de huid een gezonde gloed.

 

Afkoelen maar

Zweten is ook belangrijk voor het regelen van de lichaamstemperatuur. Wanneer het lichaam te warm wordt, helpt zweten om het af te koelen en oververhitting te voorkomen. Daarom is het zo belangrijk om bij overvloedig zweten veel te drinken, want uitdroging kan snel optreden.

 

Overmatig zweten

Hoewel zweten veel voordelen heeft, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Zweten doet het lichaam eigenlijk de hele dag door. In kleine hoeveelheden wordt dit lichaamsvocht aangemaakt en afgegeven door de zweetklieren. De een zweet meer dan een ander, en dit is volkomen normaal. Wel kan het zijn dat wanneer u extreem veel zweet, u last heeft van overmatig transpireren. Dit kunt u merken aan bijvoorbeeld overmatig zwetende oksels. Overmatig zweten kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals angst, menopauze, bepaalde geneesmiddelen en zelfs bepaalde voedingsmiddelen. 

 

Marco van Coevorden

Als u last heeft van overmatig zweten, zijn er behandelingen beschikbaar die u kunnen helpen. Praat met een dermatoloog over uw mogelijkheden. Marco van Coevorden is een dermatoloog die gespecialiseerd is in het overmatig zweten. Heeft u vragen of wilt u graag meer info over overmatig zweten? Dan helpt hij u graag verder!

 

https://marcovancoevorden.nl/