IMPULSSELECT
Image default
Meubels

Hoe maak je stoffen meubels schoon? 3 stappen om stoelen en andere meubelstoffen zelf te onderhouden

Bekleding schoonmaken is hopelijk niet iets wat u vaak hoeft te doen. Maar als u net een nieuwe tweedehands of vintage bank hebt gekocht of een bank heeft geërfd die wel een opknapbeurt kan gebruiken, is het altijd handig om te weten hoe u uw meubels in topconditie kunt houden.

 

Of u nu een vintage fauteuil, een hoofdeinde, een bank of uw gestoffeerde autostoelen onder handen neemt, deze stap voor stap handleiding behandelt de basisprincipes van het snel en effectief reinigen van de stof op deze voorwerpen, met behulp van azijn, zuiveringszout, oh, en uw stofzuiger!

 

En als de stof in kwestie een beetje meer klappen nodig heeft, kan onze beproefde gids voor de beste stoffeerreinigers helpen.

 

Hoe gaat u te werk?

De stappen zijn meestal dezelfde voor het reinigen van elk meubelstuk, hoewel de manier waarop u het doet ook afhangt van de stof – katoen, fluweel, linnen, leer enzovoort – dus we raden u altijd aan om het onderhoudsetiket van de fabrikant te controleren voordat u begint en om het reinigingsmiddel van uw keuze uit te proberen op een ongezien deel van het meubel (de rugleuning van een stoel, bijvoorbeeld) om er zeker van te zijn dat de stappen die u neemt geen schade zullen veroorzaken.

 

Dit geldt in het bijzonder voor fluweel en zijde, dus volg zeker ons advies op en neem in geval van twijfel contact op met een professionele reiniger of stoffeerder.

 

Stap 1: Stofzuigen

Dit zou u eigenlijk een keer per week moeten doen, want het maakt het leven veel gemakkelijker als u uw bekleding stof- en vuilvrij houdt. Collins merkt op: “Als u uw bekleding vaak stofzuigt, voorkomt u ook dat kleinere deeltjes zich in het weefsel vastzetten, waardoor het veel moeilijker te verwijderen is.

 

2. Verwijder vlekken

Als u alle verwijderbare vuil hebt opgezogen, probeert u deze gemakkelijke vlekverwijderingsmethoden – nog steeds het etiket controleren – afhankelijk van de stof waarmee u werkt. Dep altijd en wrijf nooit hard bij het schoonmaken van bekleding, omdat dit het vuil dieper kan duwen en de stof kan vervormen.

 

3. Reinig diep en grondig

Neem bekleding en lauw water (vloeibaar wasmiddel is beter dan poeder, dat water van een hogere temperatuur nodig heeft om op te lossen en vlekken en lichte vlekken kan achterlaten). Gebruik vervolgens een schone microvezeldoek (opent in een nieuw tabblad) (elk huis zou er een paar moeten hebben) en veeg voorzichtig over de bekleding. Laat het drogen voordat u de bekleding weer aanraakt of erop gaat zitten.

 

Herhaal dit proces totdat het meubelstuk helemaal schoon is. Heeft u behoefte aan professionele hulp met uw meubelstukken? Neem dan contact op met een stoffeerder.

https://goedkoopstofferen.nl/