IMPULSSELECT
Image default
Groothandel

Mangohout is zeer geschikt voor de productie van meubelen

Mangohout in meubelen is een duurzaam en mooi materiaal. Het hecht zich uitstekend tijdens beitsen en schuren en het is voorzien van een erg mooi organisch patroon dat veroorzaakt wordt door de schimmels die in het hout groeien. De markering is vergelijkbaar met de sporen die zichtbaar zijn bij eikenhout. Ondanks dat het wordt veroorzaakt door schimmels hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van het hout, want mangohout heeft een erg lange levensduur wanneer het wordt toegepast in meubels. Doordat het mangohout een stuk duurzamer van karakter is dan andere massieve houtsoorten, is het in de laatste jaren steeds populairder geworden.

De duurzaamheid van mangohout

Mangohout is het bijproduct van mangoteelt. In tegenstelling tot de productie van eiken in Europa en Noord-Amerika die maar liefst 50 tot 100 jaar nodig hebben om gebruikt te worden, rijpen mangobomen erg snel. Binnen 15 jaar heeft men al een volwassen mangoboom staan. Een volwassen mangoboom produceert niet meer genoeg mango’s, waardoor de boerderijen deze bomen moeten kappen. De boeren kunnen deze omgekapte bomen doorverkopen aan meubelfabrikanten, zodat ze een extra inkomen kunnen genereren. Het gebruik van mangohout in meubelen is een manier om optimaal gebruik te maken van een natuurlijke levenscyclus.

Mangohout in de praktijk

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer verschillende toepassingen gevonden voor mangohout in meubelen. Tegenwoordig vindt u mangohout in meubelen terug in verschillende tinten, waaronder grijs, donkerbruin, naturel en zwart. Dit is ook terug te zien in het assortiment van De Kortingknaller. Dit is een verkoper van betaalbare en kwalitatieve meubelstukken. Het mangohout komt in verschillende tinten terug in zowel tafelbladen als salontafels. Door het aantrekkelijke prijskaartje en het duurzame karakter van mangohout in de meubelen bij De Kortingknaller, krijgt u extra veel voldoening uit uw aankoop. Om het klimaat een stukje beter te maken, kunt u kiezen voor mangohout voor uw meubels.

https://dekortingknaller.nl/