IMPULSSELECT
Image default
Dienstverlening

Hoverboards – de skateboards van de toekomst en de Carbon Nano Tube Construction

De skateboards van de toekomst zijn eigenlijk zwevende boards en als ze moeten kunnen zweven, moeten ze van lichtere materialen worden gemaakt. Van welke materialen kunnen ze dan het beste worden gemaakt? De kans is groot dat ze worden gemaakt met een Carbon Nano Tube Construction of ultra-lichtgewicht composieten.

De meeste kunststoffen zoals polyethyleen en polypropyleen zijn veel te zwaar en hout werkt gewoon ook niet. Dit betekent dat de huidige productieprocessen die worden gebruikt om skateboards te maken, samen met de materialen dus moeten worden aangepast. Deze overgang kan de branche en sommige rijders van streek maken en er zal ongetwijfeld uit verschillende hoeken ook weerstand tegen deze verandering komen.

De weerstand zal vergelijkbaar zijn met wat we zagen toen de ski’s zich ontwikkelden tot snowboards om van de hellingen af ​​te dalen. De meeste skiërs waren terughoudend om over te schakelen naar snowboards omdat ze dat geen sport vonden, maar in de loop van de tijd hebben velen de nieuwe snowboards toch geprobeerd en genoten er heel erg van en gingen nooit meer terug naar de ski’s. Zullen sommige skateboarders ook bang zijn om te gaan zweven of maken ze zich misschien zorgen over de gevaren voor blessures, die er gepaard kunnen gaan met de high-tech hoverboards?

De allure om op een skateboard te kunnen zweven, heeft in de toekomst een enorm voordeel voor de fabrikanten van hoverboards, maar ze zullen voorlopig zeker nog worden gezien als verstorende factoren voor de industrie en de huidige technologie.

In de afgelopen vijf decennia zijn er steeds meer mensen gaan skateboarden en dit blijft ook nog elk jaar toenemen. Skateboarden heeft zijn grootste sprong in de technologie echter nog niet gezien en het zwevende board zal dat allemaal gaan veranderen.

Wat is de Carbon Nano Tube Construction eigenlijk? Momenteel is de constructie van een koolstof nanobuis erg duur en er zijn verschillende prototypemethoden, die voor alle potentiële toepassingen geen schaalvoordelen opleveren.

Daarom zie je het gebruik en de toepassingen ervan nu alleen nog voor het maken van militaire voorwerpen en in de ruimtevaart. In de toekomst zal er natuurlijk wel steeds meer Carbon Nano Tube worden gebruikt voor het maken van fietsen, golfclubs, skateboards en carrosserieën.

Carbon Nano Tubes worden namelijk altijd gebruikt wanneer gewicht en kracht een probleem vormen en dat is in veel gevallen wat betekent dat Carbon Nano Tubes in bijna alles wordt gebruikt.

Koolstof is op de planeet aarde overvloedig aanwezig en er is dus geen tekort. Het is slechts wachten op een goedkoper productieproces – naarmate de kosten voor de productie lager worden, neemt het aantal toepassingen toe en voor je het weet is bijna alles wat je gebruikt gemaakt van Carbon Nano Tubes.

 

 

 

https://www.swheels.nl