IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

De juiste accukabel voor uw auto kiezen

Als de accu van uw auto meer dan drie jaar oud is, is het een goed idee om de accukabels te vervangen. Na verloop van tijd kunnen de accupolen en kabels corroderen, wat kan leiden tot startproblemen. Bij het kiezen van accukabels moet u rekening houden met het gebruikte type metaal, de dikte van de kabel en de lengte.

 

Metaalsoorten gebruikt in accukabels

De meest gebruikte metaalsoorten in accukabels zijn koper en aluminium. Koper is een goede geleider van elektriciteit en is bestand tegen corrosie. Aluminium is ook een goede geleider, maar is minder goed bestand tegen corrosie dan koper. Daarom worden aluminium kabels meestal gecoat met een materiaal dat beschermt tegen corrosie.

 

Dikte van accukabels

De dikte van de accukabel wordt gemeten in gauge. Een lagere dikte betekent een dikkere kabel. De meeste auto accu’s gebruiken kabels van 4 of 6 meter. Hoe dikker de kabel, hoe beter hij bestand is tegen hoge stromen.

 

Lengte van de accukabels

Bij het kiezen van accukabels moet u ook rekening houden met de lengte. De algemene vuistregel is dat de kabel lang genoeg moet zijn zodat er geen speling is wanneer de motor draait. Een te lange kabel kan in de weg zitten en het werken aan uw auto bemoeilijken. Een te korte kabel kan startproblemen veroorzaken.

 

Rebatt

Het kiezen van de juiste accukabel voor uw auto is belangrijk omdat het de startprestaties en de levensduur kan beïnvloeden. Bij uw keuze moet u rekening houden met het gebruikte metaal, de dikte van de kabel en de lengte. Omdat er zoveel factoren te overwegen zijn, kunt u het beste een vakman raadplegen voordat u tot aanschaf overgaat. Zo’n vakman vindt u bij Rebatt. Een partij gespecialiseerd in accu’s en accukabels. Naast het raadplegen van een vakman, besteld u via de website van Rebatt ook makkelijk en snel uw nieuwe laadkabel.

 

https://www.rebatt.nl/