IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

Boomschors in de tuin

Er zijn verschillende opties om je tuin onderhoudsvriendelijk te maken. Dit kan je doen met een bepaald soort bodembedekkers of je plantenbakken te vullen met andere materialen. Zo heeft ook 123natuurproducten allerlei soorten producten die jouw tuin een stukje makkelijker in onderhoud maken. 

Algemene informatie over boomschors

De buitenste laag van een boom wordt ook wel boomschors genoemd. Dit is een laag van een boom die eigenlijk afgestorven is en dus ook geen functie meer heeft. Hierdoor is het een duurzaam product om in je tuin te kunnen gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten boomschors te krijgen. Zo kan je kiezen uit Dennenschors, Franse boomschors en nog veel meer andere soorten. Kijk zelf goed wat jij mooi vindt en wat bij de tuin past. Boomschors is erg handig om te gebruiken als bodembedekker en als vulling voor je plantenbakken. 

Voorbereiding voor het gebruiken van boomschors

Na het kiezen van de juiste soort boomschors voor jouw tuin moet je wel controleren of jouw planten in de tuin hier tegen kunnen. Boomschors kopen kan je beter wel secuur doen. Sommige planten kunnen niet goed tegen boomschors en zullen hierdoor afsterven. Dit is natuurlijk zonde. Maak de bodem onkruidvrij en strooi daarna de boomschors over de plek heen. Strooi een aardige laag boomschors over de grond heen en zorg dat je plant genoeg ruimte heeft. Let erop dat je af en toe controleert of je de bodem niet moet bijvullen of vervangen. 

De grootste voordelen van boomschors

Natuurlijk is het fijn om wat voordelen op een rijtje te hebben voordat je boomschors aanschaft voor in jouw tuin. De grootste voordelen zijn: 

  • Boomschors is te krijgen in verschillende soorten, kleuren en levensduur. Zo kan je precies kijken wat jij graag wilt in jouw tuin;

  • Als bodembedekker houdt boomschors veel onkruid tegen aangezien het onkruid door de schors geen zonlicht krijgt;

  • Het geeft je tuin een verzorgde uitstraling en is voor de decoratie van de tuin ook erg leuk. 

  • Het beschermt de bodem in jouw tuin tegen droogte in de zomer en vorst in de winter. Een goede bescherming voor de planten dus. 

 

https://www.123natuurproducten.nl/