IMPULSSELECT
Image default
Gezondheid

Bodytite; een gloednieuwe techniek

We zullen je in dit artikel wat meer vertellen over een relatief nieuwe techniek die gericht is op afvallen. We hebben het over de nieuwe techniek genaamd BodyTite. Met BodyTite maken ze gebruik van een combinatie van liposuctie en lipolyse, oftewel vet afbraak. De vet afbraak vindt plaats doordat er warmte wordt opgewekt met behulp van radiogolven.  Door eerst het vet af te breken met behulp van die radiogolven voordat je deze verwijdert, kun je vaak een beter eindresultaat behalen.

 

Het is dus een totaal andere techniek dan wanneer je gebruik maakt van gewone liposuctie buik of liposuctie benen. Het principe van BodyTite is gebaseerd op een combinatie van liposuctie en lipolyse, om via deze weg het beste resultaat te behalen. Er wordt net als bij de normale liposuctie wel vet weggezogen op sommige plekken zoals als bijvoorbeeld de buik, benen en de billen. Het verschil is echter dat het vet eerst wordt gesmolten waardoor het makkelijker verwijderd kan worden.

 

Het grootste pluspunt is wel dat de huid op de behandelde gebieden meer zal verstrakken. Door de warmte die de behandeling afgeeft trekken de collageenvezels in de huid samen. Dit zal een verstrakkend effect op de huid hebben. De behandeling is daardoor erg geschikt te noemen voor gebieden met een dunne huid of zelfs huidoverschot. Dit geeft een lager risico op een slappe huid ten opzichte van normale liposuctie.

 

Na de operatie wordt er een absorberend verband over de wonden geplaatst om zo het wondvocht op te vangen. Na de behandeling kan je gelijk al naar huis, begeleiding wordt echter wel ten zeerste aangeraden. De eerste twee weken na de behandeling is het erg belangrijk om drukverband of een speciaal elastisch pak te dragen. Dit zal de zwelling zo laag mogelijk houden en zo zal het behandelde gebied in de gewenste vorm gehouden worden. Pak beetje bij beetje de dagelijkse bezigheden weer op, voorkom wel intensief sporten de eerste drie tot vijf weken.

 

Vooral de eerste paar dagen na de ingreep zul je nog pijn ervaren en een beurs gevoel hebben in het behandelde gebied. Deze pijn kun je wel makkelijk bestrijden met pijnstiller.

 

https://faceland.nl/