IMPULSSELECT
Image default
Dienstverlening

Arbodienst

Van de week was ik op zoek naar een arbodienst bedrijf. Voor een project op school had ik meer informatie nodig over arbo diensten en wat zij kunnen betekenen voor een bedrijf. Ik heb gekozen om het daarover te hebben, omdat werkgevers vaak niet weten hoe het eigenlijk zit en of het wel verplicht is om een arbo dienst bedrijf in te schakelen.

Wat is eigenlijk een arbo dienst? Dat is een vraag dat veel mensen zich afvragen.  Arbobeleid is eigenlijk alles wat bedrijven en jouw werkgever doen om jouw veilig en gezond te laten werken. Dus in dit geval is een Arbo Dienst bedrijf, een bedrijf die jouw werkgever kan helpen om er over te zorgen dat jij jezelf veilig voelt als een medewerker. Bovendien kun je als medewerker terecht bij de arbo dienst van je bedrijf om iets kwijt te kunnen, die jij liever niet tegen je werkgever vertelt.

Belangrijke dingen

Er zijn paar belangrijke dingen die je moet weten als werkgever. Gedurende iemands ziekte ben je wettelijk verplicht om die persoon twee jaar lang ten minste zeventig procent van het loon door te betalen. Medewerkers die vooral op kantoor werken acht uur acht schermen, kunnen vaker last hebben van muisarm, hernia of psychische klachten. Dit zijn langdurige ziektes die medewerkers niet kunnen voorspellen. Soms gebeurd dat en je moet voorbereid zijn en weten wat de plichten zijn als werkgever.

Vliegende arbodienst

Vliegende arbodienst is een van het bedrijven die arbo diensten aanbieden aan bedrijven. Dit is een internetbedrijf en bijna alles gaat via internet. Toch bied vliegende arbo dienst meer dan een gewone arbo dienst bedrijf. Bij hun kan je namelijk inschrijven, maar hoef je daarvoor geen kosten te betalen per medewerker per jaar. Past als je echt gebruikt maakt van de dienst moet je een bedrag betalen. Dat is fijn. Want het is wel verplicht aangesloten te zijn bij een arbodienst, maar je maakt niet elke jaar gebruik van, zeker als je een kleine onderneming bent.