IMPULSSELECT
Image default
Huishoudelijk

Allergie vrij wassen met Klok Eco

Bekende allergieproblemen voor de huid

Allergieën komen in ontzettend veel soorten met elk hun bijwerkingen. De één is ‘vrij onschuldig’ , maar er zijn ook Allergieen die absoluut gevaarlijk en zelfs dodelijk kunnen zijn. Enkele bekende allergieën zijn o.a.

  • Huisstofmijt allergie
  • Hooikoorts
  • Allergie voor huisdieren
  • Allergie voor insectengif
  • Voedselallergie
  • Contact- of huid allergie

Een allergie kun je vaak herkennen door een reactie van je lichaam. Denk aan vermoeidheid, een loopneus, rode jeukende ogen, concentratieproblemen,eczeem of last van je darmen/maag. Voor een goede en juiste diagnose adviseren wij natuurlijk om altijd contact op te nemen met je huisarts, indien je denkt een allergie te hebben.

Een veelvoorkomende allergie is huidallergie. Deze vorm van allergie kun je krijgen wanneer je huid in contact komt met een stofje of allergeen waar je dus extra gevoelig voor bent. Zo’n allergie kan een heftige reactie opwekken en je luchtwegen aantasten. Ook kun je een reactie krijgen in de vorm van uitslag. Denk aan rood, schraal huid (dat jeukt) of bultjes en eczeem. Een zeer heftige reactie kan leiden tot een shock. In dat geval dient er acuut zorg te worden verleend door een professional.

Voordelen van natuurlijke zeep

De plek waar we dagelijks in contact komen met allergenen én stofjes is… in ons eigen huis! Want ondanks dat we er niet bij stilstaan, gebruiken we thuis ontzettend veel soorten chemische stoffen. Van wasmiddelen tot schoonmaakmiddelen, reinigingsmiddelen, voedselrestanten en noem het maar op. Met al deze stoffen komt onze huid hoe dan ook weleens mee in contact. Voor de meeste mensen wellicht geen probleem, maar wellicht heb je soms uitslag of jeuk na het wassen van je kleding. Of het reinigen van het sanitair in huis. In dat geval kunnen de natuurlijke zeep producten van Klok een uitkomst bieden!

Natuurlijke schoonmaakmiddelen van Klok: Een goede keus

Het grote voordeel van Klok was- en schoonmaakmiddelen is dat ze voldoen aan een aantal belangrijke keurmerken. Deze lichten we hier even toe.

EU Ecolabel

Klok wasmiddelen zijn allemaal voorzien van het EU ecolabel. Dit label houdt in dat het product voldoet aan strenge voorwaarden ten aanzien van het milieu. De producten zijn dusdanig samengesteld dat ze minder schadelijk zijn voor het milieu, weinig tot geen schadelijke stoffen bevatten, grotendeel biologisch afbreekbaar is en dat er zon mogelijk verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Tot slot is er een kwaliteitsgarantie dat het product net zo goed was, als een ‘normaal’ wasmiddel product.

Asthma Allergy Nordic Label

Het belangrijkste keurmerk van de natuurlijke wasproducten van Klok is toch wel het Asthma Allergy Nordic Label. Dit label, opgericht door een samenwerking tussen de astma- en allergieorganisaties in Noorwegen, Zweden en Denemarken, duidt aan of een product voldoet aan strenge eisen ten aanzien van geur-, kleur- en parfum toevoegingen. Producten met het Asthma Allergy Nordic Label zijn daarom zeer geschikt voor mensen die last hebben van astma, allergie of andere gevoeligheid lijden of producten met parfums en allergenen willen vermijden.

Probeer de Klokbox uit voor maar €19,95

Wil je graag overtuigd raken van de producten van Klok? Bestel dan op onze website de handige klokbox. Een doos met een sample van elk van onze producten. Zo kun je meteen testen of het iets voor jou is. Mocht je overstappen op de producten van Klok, weet dan dat je een bewuste keus maakt voor het milieu en zo deelneemt aan de groeiende groep mensen die bewuster en ecologischer willen leven.

https://www.klok-eco.nl