IMPULSSELECT
Image default
Woning en Tuin

Waar let je op tijdens het kopen van zonnepanelen

Het aantal woningen met zonnepanelen neemt sterk toe. Het aanschaffen van zonnepanelen is in de toekomst een goede investering. Je krijgt binnen een aantal jaren gratis stroom van je eigen dak. Maar waar moet je op letten als je zonnepanelen gaat kopen? Wij geven je hieronder 5 tips voor het aanschaffen van zonnepanelen.

5 tips tijdens het aanschaffen van zonnepanelen

1. zwarte of donkerblauwe zonnepanelen.

Wil je zwarte of donkerblauwe zonnepanelen op je dak hebben? De kleur maakt zeker een verschil uit. Bij de donkerblauwe heb je te maken met een aluminium rand. Dit oogt wat minder mooi dan zwarte zonnepanelen. Het technische verschil tussen de twee soorten panelen zijn de cellen. De zwarte panelen bevatten monocellen, en de donkerblauw bevatten polycellen. Dit heeft vooral te maken met het rendement wat je ophaalt.

2. capaciteit van de zonnepanelen

De capaciteit die een zonnepaneel op haalt wordt ook wel uitgedrukt in Wattpiek, afgekort Wp. Iedere zonnepaneel verschilt van Wp, het is daarom belangrijk om uit te zoeken of je een hoge capaciteit wilt hebben. Bijvoorbeeld een capaciteit van 280 Wp levert meer op dan een zonnepaneel van 240 Wp. Hoe hoger de waarde, hoe meer capaciteit. Maar let wel op dat ieder merk een ander vermogen ophaalt.<

3. prijs van een zonnepaneel

Als je zonnepanelen gaat aanschaffen kijk je natuurlijk altijd naar de prijs. Maar vergeet niet te kijken naar de prijs per capaciteitseenheid. Een zonnepaneel met een hogere capaciteit levert meer op dan een zonnepaneel die iets goedkoper is maar veel minder capaciteit heeft. Reken daarom altijd uit wat je onder de streep uit komt in plaats van alleen naar de zonnepanelen te kijken.

4. is de leverancier betrouwbaar

Koop nooit zelf lossen onderdelen voor je zonnepanelen, laat dit altijd over aan de specialist. Je kan namelijk zelf onderdelen halen op Alibaba, maar dit is niet betrouwbaar. Zoek daarom bij Ribbers Solarworks welke zonnepanelen wel en welke niet goed uit de test komen. Hierdoor krijg je meer inzicht in bedrijven die betrouwbaar zijn. Zijn er geen testen aanwezig, dan is het raadzaam om hier niks te kopen.

 

5. de grootte van de zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in verschillende maten. Zo heb je de standaard (165x100cm), groot (195x100cm), en klein (150x100cm). Over het algemeen kan je het beste grote zonnepanelen kopen, als dit natuurlijk op je dak past. Grote zonnepanelen hebben een hogere efficiency en meer capaciteit. Maar mocht je dak te klein zijn kan je ook voor een andere maat kiezen.