IMPULSSELECT
Image default
Beauty en verzorging

Met deze tips blijft je huid er langer veerkrachtig uitzien

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je huid er langer fris en veerkrachtig uitziet. Sommige daarvan zijn simpel, maar tegelijkertijd zeer effectief. Hier volgen enkele tips!

Laat je huid behandelen met mesotherapie

Een perfecte behandeling voor een vermoeide en vochtarme huid is mesotherapie. Mesotherapie is een behandeling die de huid voorziet van multi-vitaliserende voedingsproducten, zoals vitamines, hyaluronzuur, antioxidanten, mineralen en alles wat de huid nodig heeft om veerkrachtig en gezond te blijven. De behandeling bestaat uit meerdere injecties in de oppervlakkige huidlaag met een zeer dunne naald. Via oppervlakkige injecties worden kleine hoeveelheden van de revitaliserende vitaminecocktail in de huid geïnjecteerd om celvernieuwing te stimuleren. De stoffen worden in alle drie de huidlagen opgenomen, en corrigeren daar de huidstructuur. Al bij de eerste behandeling in een huidkliniek is er verschil merkbaar: rimpels worden verminderd, de huidskleur wordt verbeterd, pigmentatie wordt verminderd en de huid wordt diep gehydrateerd. 

Bescherm de huid tegen UV-straling

UV-straling in de zon veroorzaakt pigmentvlekken, huidbeschadigingen en rimpels. De beschadiging vindt elke keer plaats wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-straling. Langdurige blootstelling aan UV kan leiden tot verkleuring van het gezicht, verminderde elasticiteit van de huid en afbraak van de huidstructuur waardoor de huid er minder stevig uitziet. Vezels, collageen en hyaluronzuur nemen in aantal af, verliezen kwaliteit en klonteren samen waardoor de huid minder elastisch wordt. Door het gezicht in te smeren met een zonnebrandcrème met een passende factor kan de huid beschermd worden tegen negatieve gevolgen van UV-straling. 

Slaap voldoende 

Niet voor niets worden de extra uren die je slapend doorbrengt een ‘schoonheidsslaap’ genoemd. Een gebrek aan slaap maakt je niet alleen vermoeider en minder alert, het versnelt ook de veroudering van de huid. Ook bevordert het  de vorming van wallen en fijne lijntjes onder de ogen. De reden is dat te weinig slaap het herstelproces van de huid belemmert, en daardoor het celherstel vermindert. Doordat je niet genoeg slaapt, kunnen de cellen geen nieuwe kracht verzamelen om de stevigheid van de huid te behouden. Het gevolg is dat de collageenproductie en de natuurlijke hydratatie van de huid verstoord raken. Slaap minimaal acht uur per dag om de huid de ondersteuning te geven die het nodig heeft. Zorg er daarbij voor dat de huid grondig gereinigd is voor het slapengaan.