IMPULSSELECT
Image default
Afvalverwerking

Lokale waterzuivering: de trend van dit moment en van de toekomst!

Het zuiveren van afvalwater, zoals leidingwater van particulieren of afvalwater uit de industrie, gebeurt in Nederland meestal via de algemene riolering. Dit is natuurlijk handig, want deze afvoer ligt er al en zorgt ervoor dat u weinig tot geen werk heeft aan uw afvalwater. Ondanks dit gemak kiezen steeds meer ondernemers, zoals agrariërs en bedrijfseigenaren, maar ook mensen die een groot perceel hebben met een grote boerderij, ervoor om over te gaan tot lokale waterzuivering. En deze beslissing nemen ze niet zonder reden, want het gebruik van lokale waterzuivering heeft enkele aantrekkelijke pluspunten te bieden. Wat maakt lokale waterzuivering zo aantrekkelijk?

 

Zelfvoorzienend qua watervoorziening

Het lokaal zuiveren van water, specifiek afvalwater, is ideaal omdat u als ondernemer dan autarkisch – ofwel: zelfvoorziening – bent. U bent dus niet afhankelijk meer van het waterleidingbedrijf. Lokale waterzuivering maakt u als bedrijf dus onafhankelijk. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel dat lokale waterzuivering te bieden heeft. Een tweede grote voordeel is het gegeven dat u door te kiezen voor een lokale waterzuivering direct bijdraagt aan een beter milieu.

 

Een bijdrage leveren aan het klimaat

 

Wilt u als ondernemer herkenbare stappen zetten op het gebied van verduurzaming dan is het kiezen voor waterzuivering op lokaal niveau een goede stap in de juiste richting. Dor het water direct te zuiveren, wordt het rioleringssysteem ontlast en, vooral dat is belangrijk, is er aanzienlijk minder vers water nodig. Nodeloos te zeggen dat het milieu en klimaat hier baat bij hebben.

 

Financiële voordelen van het lokaal zuiveren van water

Het lokaal zuiveren van drinkwater heeft ook voordelen qua kosten. Het ter plekke zuiveren en hergebruiken van water dat nodig is voor uw woning of bedrijfsvoering, is natuurlijk een stuk voordeliger dan gebruikmaken van het lange traject van afvoer, zuiveren en aanvoer van schoon water. Zo profiteert u als ondernemer direct van de verlaging van de zuiveringsheffing die voor de economische sector is vastgesteld. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

 

Wilt u meer weten? Wij staan voor u klaar!

Kies ook voor het zelf laten zuiveren van water en profiteer van de voordelen die deze aanpak te bieden heeft, Neem nu contact op met de expert op dit gebied en vraag een vrijblijvende offerte aan.