IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

Last van acne? Overweeg eens een acne behandeling

Acne is erg vervelend. Vooral pubers en jongvolwassenen tussen de 12 en 24 jaar oud hebben hier last van. Ongeveer 85 procent van deze groep mensen krijgt een keer met acne te maken. Vaak verdwijnt de acne weer vanzelf, maar soms gaat het helaas om chronische acne. Je kunt er dan ook nog op oudere leeftijd last van hebben. Gelukkig is acne goed te behandelen. Afhankelijk van het soort acne en de ernst van de acne bestaan er verschillende soorten behandelingen. In deze blog willen we het hier graag over hebben. Lees daarom snel verder!

 

Acne: één van de meest voorkomende huidaandoeningen

 

Wist je dat acne één van de meest voorkomende huidaandoeningen is? Zoals gezegd krijgt zo’n 85 procent van alle pubers en jongvolwassenen tussen de 12 en 24 jaar oud met acne te maken. Acne uit zich door pukkels, puisten en mee-eters in het gezicht, in de nek en/of op de rug. Hier zitten de meeste talgklieren. Deze talgklieren kunnen verstopt raken, waardoor er een pukkel, puist of mee-eter ontstaat.

 

Hoe ontstaat acne en wat verergert het?

 

Acne ontstaat door verstopte talgklieren. Een talgklier kan op meerdere manieren verstopt raken. Denk bijvoorbeeld aan een afsluiting van de talgklier, een ophoping van bacteriën in de talgklier of een overmatige talgklierproductie. Pukkels, puisten en mee-eters ontstaan op het moment dat het (teveel) aan talg niet meer door de uitgang van de klier kan omdat deze verstopt is. De bacteriën in de klier leiden dan tot een ontstekingsreactie, met alle gevolgen van dien. 

 

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de acne verergeren. Dit zijn vooral voedingsmiddelen met veel suiker, zoals snoep, koekjes, frisdrank, chocolade en ijs. Maar ook aardappelen, wit brood en witte pasta en rijst kunnen de klachten verergeren. Probeer daarnaast overmatig zonlicht en de zonnebank te vermijden. Ook is het aan te raden om puisten en andere onzuiverheden zo veel mogelijk met rust te laten. Zit er niet te veel aan om verergering te voorkomen.

 

Verschillende soorten behandelingen tegen acne

 

Acne kan op verschillende manieren behandeld worden. Wanneer de acne mild is, volstaat vaak een crème of zalf. Ook peeling of dieptereiniging behoren tot de opties. Bij dieptereiniging worden de onzuiverheden tot diep in de huid gereinigd. De specialisten van www.clinic63.nl bekijken graag samen met jou welke behandelingen er mogelijk zijn en welke het effectiefst zal zijn.