IMPULSSELECT
Image default
Entertainment

Kan je je winkans op de loterij vergroten?

Sinds het bestaan van de loterij is er al onderzoek gedaan naar de winkans loterijen want iedereen wil natuurlijk veel geld winnen. Mensen gingen massaal op zoek naar wat de winkansen zijn en hoe je deze kan vergroten.

Natuur is het niet moeilijk om de effectieve winkans te berekenen: je deelt het aantal prijzen door het aantal verkochte loten voor de trekking (met winkans wordt de kans op het winnen van de hoofdprijs bedoeld). De grootste winkans heb je als je meedoet met de Bankgiro Loterij, hier heb je een kans van 1 op 83.000. Ter vergelijking: bij de Lotto is er een winkans van 1 op 49 miljoen. Zo zie je dat er al een aardig verschil is tussen verschillende loterijen.

Hoe kan je deze winkans nu vergroten? Er zijn specialisten die zich bezichgehouden hebben met het zoeken van strategieën en patronen en daar zijn enkele tips uitgekomen. Natuurlijk is het bedenkelijk hoe fel deze tips effectief werken, aangezien het een kansspel is en blijft.

Een tip zegt om minder vaak te spelen, maar meer loten te kopen. In plaats van dus tien weken één lot te kopen voor de wekelijkse trekking, koop je één keer tien loten voor een bepaalde trekking. Zo vergroot je je winkansen voor deze bepaalde trekking. Kies best een trekking waarvoor de jackpot hoog staat.

Een andere tip geeft antwoord op of je beter zelf je nummers kiest of de website laat kiezen. Statistisch gezien heeft elke combinatie even veel kans op winst. De nummers 1-2-3-4-5-6 hebben evenveel kans om te winnen als elke anders combinatie van nummers, ookal lijkt dit onlogisch. Een nadeel van zelf nummers kiezen, is dat mensen op dezelfde manier geprogrammeerd zijn, dus er is meer kans op spelers die met dezelfde reeks nummers spelen. Anderzijds zou je je winkans kunnen vergroten door geen combinaties te gebruiken waar recent prijzen op gevallen zijn. Dus moet je goed onderzoek doen en zelf kiezen hierop gebaseerd. Veel succes!

https://www.vergelijkloterij.nl