IMPULSSELECT
Image default
Hobby en vrije tijd

Internet radio de toekomst?

Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat ongeveer 15 % van het luisteren van de radio via online radio verloopt. In de toekomst zal dit percentage alleen maar positief toenemen naar verwachting, dit komt voornamelijk omdat enkele grote telecom bedrijven gratis internet verbindingen gaan verschaffen op een aantal plaatsen in Nederland.

Radio beluisteren zal dus in de toekomst op een geheel andere wijze gaan gebeuren, er zal veel meer via internet afgespeeld worden dan dat er nog via een officiële ‘radio’ via de traditionele manier naar de radio wordt geluisterd. Vroeger luisterde nog geen 10 % van de luisteraars radio online, maar sinds een paar jaar is dit gestegen tot ruim 50%. Een aanzienlijke stijging maar naar mijn mening eigenlijk niet eens zo opvallend, de opkomst van smartphones heeft hier een hele belangrijke rol in gespeeld.  Het streamen van radio via je telefoon is dan ook helemaal iets van deze tijd, het wordt alleen nog maar populairder in de toekomst. Experts geven dan ook unaniem aan dat we ons als bevolking kunnen opmaken voor een ware verandering van gedrag onder de beluisteraars van radio.

Radioguide is hier dan dus een  ideale website voor, op deze website krijg je toegang tot bijna alle radiostations over de gehele wereld. Mis je misschien nog jou favoriete radio station?? Meldt dit dan direct bij de redactie en zij zullen ervoor zorgen dat jou radiostation wordt toegevoegd tussen alle andere bestaande stations.

Persoonlijk denk ik dat internet radio op de lange termijn de normale radio zal gaal doen vergeten, dat de normale traditionele manier van radio luisteren aanblijft geloof ik wel. De verwachting is dat de jonge generatie luisteraars alleen nog maar via hun tablet of telefoon muziek zullen gaan streamen en niet meer via een radio of iets dergelijks. Radioguide verwacht daarom zeker ook in de toekomst nog meer luisteraars aan te trekken!

 

 

 

http://www.radioguide.fm/internet-radio-nederland