IMPULSSELECT
Image default
Vervoer en transport

Een veilig hijsen certificaat voor alle werknemers

Het behalen van een veilig hijsen certificaat is een goede bijdrage van een werkgever aan de werknemers van het bedrijf. Wanneer je een bedrijf hebt waar er wordt gewerkt met hijsapparatuur dan heb je een verantwoordelijkheid voor de veiligheid van het personeel en te zorgen dat ze in een werkomgeving werken waar alles veilig is. Misschien is de omgeving van het bedrijf zelf wel veilig, maar wanneer het personeel niet de juiste kennis heeft van de machines en het apparatuur waarmee wordt gewerkt dan kan je het risico lopen dat er gevaren op de loer liggen. Dat wil je als werkgever natuurlijk niet op je geweten hebben en dat is ook niet goed voor de naam van het bedrijf. 

Veiligheidseisen waaraan er moet worden voldaan

Om alle werknemers aan de veiligheidseisen te laten voldoen is het volgen van een cursus of opleiding een goed idee. De werknemers zullen aan het eind hiervan allemaal in het bezit zijn van een veilig hijsen certificaat, waarmee kan worden aangetoond dat de cursus is gevolgd en dat iedereen weet wat er allemaal moet gebeuren om de situatie op de werkvloer veilig te houden en de veiligheid te warborgen voor zichzelf en voor de collega’s die in de buurt aanwezig zijn. 

Eigen apparatuur en machines tijdens de cursus

De cursus die ervoor nodig is om een veilig hijsen certificaat te behalen duurt maar een halve dag en je kunt dit gewoon op de eigen locatie van het bedrijf laten doen. Er wordt dan ook gewoon gebruik gemaakt van je eigen machines, waardoor het personeel aan de cursus direct aan de slag kan. Het kost weinig tijd, is niet erg prijzig en brengt veel voordelen met zich mee. Zorg jij er ook voor dat al het personeel in het bezit is van een veilig hijsen certificaat?