IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

Alles over een douche in jouw tuin

Vele mensen willen graag een douche in hun tuin. Een buitendouche is uitermate geschikt wanneer jij in het bezit bent van een sauna, jacuzzi of zwembad. Door middel van de douche zorg je ervoor dat het water en de sauna minder vies worden. Het water hoeft op deze manier minder vaak te worden gereinigd. Wil jij meer te weten komen over een buitendouche voor in jouw tuin? Lees dan snel verder en ontdek meer. 

Een geschikte plek 

Een plek in de tuin kiezen kan een lastige opgave zijn. Het is belangrijk om goed na te denken over de plek, want als de douche eenmaal is geplaatst, ga je het niet snel verplaatsen. De plek van de douche kan op een logische manier worden bepaald. Gebruik jij de douche voornamelijk voordat jij de sauna in gaat? Dan is het logisch om de douche dicht bij de sauna te plaatsen. Je plaatst de douche namelijk niet aan de andere kant van de tuin. Vooral in de koude wintermaanden wil je de afstand zo kort mogelijk houden. Bij een jacuzzi of zwembad is de afstand tot de douche minder belangrijk. Op je slippers kan je schoon na het water toelopen. Bij de geschikte plek kun je ook nadenken over de privacy. Het is afhankelijk van de manier waarop jouw wijk is ingericht, maar voor een verhoogde privacy dien je de douche op een beschutte plek te plaatsen. 

Ondergrond voor jouw douche

De douche in de badkamer is over het algemeen voorzien van een aantal tegels. Bij de buitendouche wil je ook graag een stevige ondergrond en geen gladde ondergrond. Daarnaast adviseren wij jou om de douche schuin af te laten lopen, zodat het water weg kan stromen uit de douche. Is jouw tuin voorzien van een aantal gladde tegels? Dan raden wij jou aan om gebruik te maken van een anti-slipmatje. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je uitglijdt. 

Don’t forget 

Maak jij in de wintermaanden geen gebruik van de douche? Dan moet je ervoor zorgen dat er geen water in de leidingen staat. Het water in de leidingen kan ook gaan bevriezen en daardoor ontstaat er kans op kapotte leidingen. Dit is natuurlijk zonde. Wij adviseren jou om het water uit de leidingen te halen. Dit is gelukkige geen lastige klus. Allereerst sluit je de afsluitkraan tussen de douchekraan en de hoofdkraan dicht. Er komt nu geen nieuw water in de leidingen. Vervolgens draai je de douchekraan en aftapkraan open, zodat het laatste water in de leiding weg kan lopen. Als laatste draai je de aftapkraan dicht en laat je de douchekraan open staan. Makkelijk toch? 

https://welvaere.nl/