IMPULSSELECT
Image default
Wijn

Wijn decanteren, hoe werkt dit precies?

Als een wijn wat ouder is geworden dan is er van alles in de fles gebeurd. Alleen heeft de wijn zelf een hele lange tijd geen zuurstof gehad. Het eenvoudig walsen van de rode wijn in een glas geeft dan niet voldoende zuurstof om de wijn verder te laten ontwikkelen. In de praktijk gaan we een wat rijpere wijn daarom decanteren. Hiervoor maken we vaak gebruik van een karaf die brandschoon is. Heel simpel gezegd schenken we de rode wijn over in een karaf. De wijn wordt hierdoor zachter en er komt zuurstof bij de wijn. Daarnaast wordt de wijn weer mooi helder en niet meer zo troebel. Hiervoor moeten we wel vaak een speciaal karaf aanschaffen.

 

Wijn decanteren met een wijnglas.

 

Normaal gesproken kan je geen wijn decanteren met een wijnglas. Je hebt hiervoor echt een karaf voor nodig. Tenzij je kennis maakt met de rode wijnglazen genaamd Turbulence. Deze rode wijnglazen zijn speciaal ontworpen om te decanteren. Tijdens het inschenken van de wijn kan je gelijktijdig eenvoudig een draaiende beweging maken met dit wijnglas. De wijn decanteert zo op dezelfde manier als in een karaf. Het grootste voordeel is dat je hierdoor dus niet weer een apart karaf hoeft te kopen.

 

Nooit meer decanteren dankzij Turbulence rode wijnglazen.

 

Rode wijnglazen die zijn gemaakt om te decanteren dit klinkt heel speciaal en dit is het ook. Een speciale Tsjechische ontwerper is met deze gedachten aan de gang gegaan. Op basis hiervan is het Turbulence ontwerp eruit gerold. Dit ontwerp is zo ontworpen dat je met het wijnglas kan decanteren. Je hebt hiervoor dus geen karaf meer nodig en enkel en alleen deze speciale rode wijnglazen. Met recht een investering voor de echte wijnliefhebber. Benieuwd hoe de rode wijn uit dit wijnglas smaakt? Bestel dan jouw eigen set met rode wijnglazen van Turbulence en ontdek het gemak van decanteren en de nieuwe smaaksensatie.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl