IMPULSSELECT
Image default
Beauty en verzorging

Wat is beter, drogist-shampoo of kappers-shampoo?

Ik durf met zekerheid te zeggen dat iedereen wel eens heeft nagedacht over de keuze van je haarproducten. Shampoo en conditioner zijn hierin de twee meest belangrijke producten. Nadenken over shampoo en conditioner heeft meerdere redenen. Uiteraard speelt prijs een belangrijke rol. Maar ook gaan steeds meer mensen stilstaan bij de ingrediënten van hun haarproducten.

Prijs/kwaliteit

De shampoos en conditioners die u bij de kapper kunt kopen zijn vaak wat prijziger dan die u bij een drogist kunt krijgen. Merken zoals Schwarzkopf, Wella en Goldwell zijn drie merken die u bij uw kapper kunt vinden, maar óók bij de drogist. Deze drie merken zijn gezien de prijs/kwaliteitverhouding zeker een goede keuze. Zowel dames als heren hebben vaak positieve ervaringen met deze producten. Maar waar wel nog naar moet worden gekeken is de ingrediënten die je in je haarproduct terug vindt.

Ingrediënten

In een shampoo zitten verschillende ingrediënten die de meeste mensen niks zeggen. Er zitten speciale spulletjes in om het haar te laten glazen, geurstof om het lekker te laten ruiken, conserveermiddelen zodat de shampoo lang goed blijft, schuimvormers, viscositeitsregulator en ga zo maar door. Veel van deze stofjes en ingrediënten zeggen ons niets en we hebben eigenlijk ook geen flauw idee van wat we in ons haar smeren. De meeste schadelijke stof die je in shampoo vindt is SLS. Sodium lauryl sulfate. Dit is het stofje dat er voor zorgt dat een shampoo gaat schuimen. Het is voor fabrikanten een gewild stofje omdat het relatief gezien erg goedkoop is. (dit middel kan zelfs in je douchegel en tanspasta zitten!) Het is slecht voor ons lichaam omdat het de natuurlijke beschermlaag kan aantasten. Zo kan de hoofdhuid gaan irriteren en daar kan je zelfs haaruitval van krijgen!

Het is natuurlijk niet altijd zo dat de wat duurdere kappersproducten nooit schadelijke stoffen bevatten. Ook in de producten van de kapper komen we soms de schadelijke SLS tegen. Maar we zijn wel eerlijk. Huismerken van verschillende drogisten hebben een laag prijsje, en hebben daarom ook vaak deze schadelijke producten in hun shampoos. Kijk dus altijd even goed bij de ingrediënten als je je volgende shampoo gaat kopen.

http://www.groothandelkappers.nl/