IMPULSSELECT
Image default
Fotografie

Waarom een event fotograaf?

Je herinnert je nog zo goed dat evenement van vorig jaar, wat was daar een leuke muziek en wat heb je daar toen genoten met je vrienden. Door te kijken naar die foto in je kamer wordt je er nog meer aan herinnerd en wat wil je graag terug, daarom hoop je dat er snel weer net zo een evenement aankomt, want daar ga jij dan zeker weten heen. Deze foto’s worden vaak gemaakt door een event fotograaf, zij zorgen ervoor dat je een evenement niet zomaar vergeet. Veel mensen denken dat dat tegenwoordig niet meer nodig is, iedereen heeft toch een eigen smartphone waarmee je foto’s kan maken? Dit is natuurlijk wel het geval, maar er is dan ook een duidelijk verschil tussen de kwaliteit van foto’s gemaakt door een smartphone of foto’s gemaakt door een spiegelreflexcamera en dit vergeten veel mensen. Ten tweede heb jij waarschijnlijk nog niet zoveel ervaring met fotograferen en een fotograaf heeft hier al heel wat ervaring mee.

Een event fotograaf wordt ook wel een EDM photographer genoemd en is niet alleen handig voor de bezoekers, maar ook voor het evenement zelf. De bezoekers hoeven zelf geen foto’s te maken en hoeven hierdoor ook niet bang te zijn voor foto’s van slechte kwaliteit.

Maar het is ook voordelig voor het evenement, door de foto’s blijven mensen het evenement herinneren, je ziet de foto’s vaak voorbij komen op het internet of je hebt zelf foto’s bewaard.. Je kijkt toch vaak alle foto’s van het evenement door die zijn gemaakt om te kijken of je jezelf nog op een foto ziet. Er zijn vaak mensen die door de foto’s een gevoel krijgen bij het evenement. Als je dan nog een keer zo een evenement organiseert, komen er misschien ook weer nieuwe mensen op af en dit is alleen maar positief.

http://www.remydeklein.com/