IMPULSSELECT
Image default
Woningen

Stukadoor in Amersfoort

Er zijn verschillende soorten stucwerk, allemaal met mooie en/of goede eigenschappen. Maar de mooiste moet toch wel Venetiaans stucwerk zijn. Het kenmerkt zich met verschillende aspecten en heeft een interessante doch simpele geschiedenis. Ook stukadoren in Amersfoort kunnen u van dienst zijn met deze unieke toepassing

De oorsprong

Zoals de naam zegt, is Venetiaans stucwerk van oorsprong bedacht in de Italiaanse handelsstad Venetië. Deze kanaalstad was vroeger het handelspunt met oosten. Door hevige regenval is een groot deel van de stad ondergelopen. (wist u trouwens al dat er in Venetië meer dan 400 bruggen zijn?) In dit gebied is deze toepassing veelal toegepast.

De schoonheid

In de paleizen die zich op Venetië bevinden is veel van het gracieuze en elegante Venetiaanse stuc werk terug te vinden. Dit om de rijkdom en welvaart van de eigenaren te laten zien. Het Venetiaans stucwerk kenmerkt zich aan zijn marmerachtige uiterlijk en unieke glans. Het unieke uiterlijk wordt verwezenlijkt door meerdere dunne lagen aan te brengen op de wand. Dit wordt weer gepolierd met een vlakke span en door middel van deze bewerking wordt een uniek glanseffect gerealiseerd.

Venetiaans stucwerk door uw stukadoor in Amersfoort

U hoeft niet naar Venetië toe om dit grandioze stucwerk te kunnen bezichtigen. Verschillende stukadoors in Nederland en houden zich hiermee bezig zich hierin. Ontdek bijvoorbeeld deze stukadoor in Amersfoort, specialist in Venetiaans stucwerk.