IMPULSSELECT
Image default
Mode en Kleding

Sieraden zijn meer dan versiersels alleen

Sieraden zijn er in vele design en stijlen. Naast de vertrouwde sieraden van de edelmetalen goud en zilver zijn er ook nog sieraden die van hele andere materialen zijn gemaakt. Leer, touw, kunststof, glas of edelstenen zijn slechts enkele voorbeelden van deze materialen.

Sieraden worden niet alleen gedragen om ons mooier te maken. Veel van de sieraden die worden gedragen hebben een speciale betekenis en vaak zit er een verhaal van een speciale gebeurtenis aan vast. Het kan zijn dat je een mooi sieraad van je oma hebt gekregen om haar te herinneren als ze er niet meer is. Of een sieraad die je hebt gekregen voor je afstuderen of een ring die speciaal voor je 18de verjaardag is gemaakt. Trouwringen zijn natuurlijk ook heel speciaal, en een sieraad die je hebt gekregen toen je voor het eerst moeder werd zal ook altijd in je geheugen gegrift staan. Om wat voor sieraad het ook gaat, bijna iedereen heeft wel een sieraad met een bijzondere herinnering.

Uiteraard worden er ook sieraden gedragen die laten zien waar je voor staat of waar je in geloofd. Deze sieraden bestaan vaak uit religieuze symbolen zoals een kruisje, een davidster, het Om-teken uit het hindoeïsme of bijvoorbeeld het yin yang teken uit het taoïsme.

Natuurlijk worden sieraden of juwelen ook gedragen om mee te pronken. Op die manier kan je aan de buitenwereld laten zien dat het je financieel voor de wind gaat. Glanzende gouden juwelen met knoeperds van edelstenen zijn dan geen uitzondering om te dragen. Deze glanzende dure juwelen geven deze mensen een bepaald statussymbool.

Sieraden en dan vooral zilveren sieraden worden steeds vaker gedragen als mode accessoires. Omdat de mode nogal onderhevig is aan veranderingen sluiten zilveren sieraden hier veel beter op aan omdat ze goed betaalbaar zijn. Als je dol bent op mode en sieraden wordt het wel een hele kostbare zaak als je alle bijpassende sieraden in het goud zou moeten aanschaffen.

Al met al worden sieraden om verschillende redenen gedragen en zijn sieraden dus veel meer dan versiersels alleen.

https://www.wereldsejuwelen.nl