IMPULSSELECT
Image default
Hobby en vrije tijd

Rob Mankor beschrijft de winter

In de zomer hoeft men zich nooit te vervelen. Heel Nederland ontwaakt uit de winterslaap en gaat opgewekt naar buiten. De terrasjes, parken en stranden stromen vol en al snel varen oneindig veel bootjes op de plassen en door de grachten.

Zelf ben ik, Rob Mankor, écht een zomermens. De dagen zijn lang en de tempratuur is aangenaam. Ik vind het geweldig om te barbecueën met vrienden en ’s weekends met een tent naar een festival te vertrekken. Elke zomer leer ik weer veel nieuwe mensen kennen en geniet ik met volle teugen van het leven.

Op het moment dat de zomer voorbij is, wordt zowel Nederland als Rob Mankor grauwer en grimmiger. We ploffen weer op de luie bank achter de tv en sluiten de Xbox en Playstation weer aan om ons volledig op te sluiten in onze eigen bubbel. De kou veroorzaakt onaangename rillingen en daarom gaan we alleen naar buiten als het daadwerkelijk moet. 

De winter bestaat niet enkel uit dieptepunten 

De periode rondom de feestdagen zorgt ervoor dat de kou wordt geaccepteerd en men ineens lol gaat beleven aan de winter. Alle lichtjes worden van zolder gehaald en de kerstmarkten worden weer opgebouwd waardoor Nederland weer zin heeft om naar buiten te gaan. Er wordt volop geschaatst op de grote markt in elke stad en de vuurkorven zorgen weer voor warme gevoelens. De mens heeft er weer zin in!

Maar dan..

 

Wanneer december voorbij is, is het weer tijd om de kachel op de hoogste stand te zetten en alle ramen en deuren weer te sluiten. Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk, waarin er tegenwoordig genoeg middelen zijn om jezelf te vermaken. Zo raad ik aan deze winter de DVD-box te kopen van Game of Thrones of te zappen naar Comedy Central. Je kan ook kijken naar de Rob Mankor Vimeo voor een aantal interessante video’s.  Dit zal je voorlopig wel bezighouden.

Omdat ik de festivals ook altijd ontzettend mis, trotseer ik ’s weekends ook de kou om de warmte van het uitgaansleven op te zoeken of om naar een concert te gaan in bijvoorbeeld de Tivoli of de Melkweg.

http://robmankor.wordpress.com/