IMPULSSELECT
Image default
Internet marketing

Marketingmodellen gebruiken voor je marketing onderzoek

Marketingmodellen helpen jou de beste strategie kiezen

Marketingmodellen zijn er voor jou om te onderzoeken waar je bedrijf op dit moment staat en waar het naartoe kan groeien. Als ondernemer ben jij natuurlijk continu bezig om te zien wat er beter kan en hoe jij meer omzet kunt maken. Zo houd je je onderneming vitaal. Je gaat hierdoor niet achter de feiten aanlopen, maar neemt zelf initiatief. Het is daarvoor handig om je marketingstrategie af en toe een update te geven. Door gebruik te maken van marketingmodellen voor je strategie kun jij uitvinden waar je kansen liggen.

Er zijn vele modellen om je marketing te onderzoeken

Er zijn veel modellen die jij kunt gaan gebruiken om te onderzoeken waar je bedrijf zich momenteel bevindt. Zo kun je het onderscheid maken tussen interne analyses en externe analyses. Bij het eerste voorbeeld ga je onderzoeken hoe het er binnen jouw eigen business voorstaat. Hoe zit het met je personeel? Wat is jouw bedrijfscultuur? Welke keuzes maak jij ten opzichte van marketing? Welke investeringen doe je wel en welke juist niet? Externe analyses zijn daarentegen om de markt waarin je bedrijf zit te onderzoeken. Wie zijn je concurrenten? Hoe bewegen zij in de markt? En zijn er trends waar je op moet letten? Ook hier kun je enorm veel informatie winnen door goed onderzoek te doen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer jij een rendabele business wilt dan moet je zorgen dat je veel weet van je business en de markt daaromheen. Wat zijn kansen? Wat zijn bedreigingen? Waar moet je wel op inspelen? En wat kun je laten gaan? Wat zijn trends die een gevaar vormen voor jouw business? Welke bieden juist mogelijkheden? Als je een antwoord kunt geven op al deze vragen dan heb je een goede voorbereiding. Verschillende marketingmodellen helpen jou met het beantwoorden van deze vragen.

Terugvallen op marketingmodellen bij lastige keuzes

De informatie uit alle marketingmodellen die je gebruikt, kun je utiliseren als basis voor je marketingstrategie. Daarin maak je keuzes. Je kiest om te investeren in bepaalde zaken en andere onderdelen laat je expres varen. Deze beslissingen maak je met de informatie uit de marketingmodellen in je achterhoofd. Omdat je het voor jezelf kunt onderbouwen, is het veel makkelijker om nu keuzes te maken. Blijf niet eeuwig twijfelen maar kies één pad. Met de informatie uit de modellen weet jij welk pad tot welke oplossing leidt. Zo kun je op den duur (online) gaan groeien door de juiste marketingmodellen te gebruiken voor je marketing onderzoek.

https://www.omcbase.nl/marketingmodellen/