Maak uw afzuigkanaal compleet met een professionele dakventilator

Impulsselect

Een groot deel van de branden in huis ontstaat tijdens het koken. Dit soort keukenbranden wordt vervolgens vaak nog verergerd door een niet goed functionerende afzuigkap, bijvoorbeeld doordat deze niet goed is schoongemaakt. Vetresten hopen zich op, waardoor de kans op brand alleen maar groter wordt. Deze vetresten kunnen namelijk in brand vliegen. Met een professionele dakventilator van HCDV SIG Air Handling verkleint u de kans op een keukenbrand. Want we willen toch allemaal veilig wonen en koken? Kies daarom voor de beste afzuiginstallaties van de specialist.

Voor ieder afzuigkanaal de juiste dakventilator

Afzuigkanalen boven uw afzuigkap zijn soms zeer ingewikkeld. Soms doorkruisen ze meerdere verdiepingen, of zitten er lastige bochten in het kanaal. Verder is het soort afzuigkanaal ook afhankelijk van de grootte van de ruimte waar luchtafvoer nodig is. Zeker wanneer uw ventilatiekanaal nogal ingewikkeld in elkaar zit of wanneer uw afvoerkanaal meerdere verdiepingen doorkruist, is de aanschaf van een dakventilator aan te raden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u op de onderste verdieping van een appartementencomplex woont. Heeft u bijvoorbeeld een restaurant? Dan is het raadzaam om een dakventilator te kiezen die hoge temperaturen aankan, tot wel 80°C.

Keuze uit verschillende soorten wanneer u kiest voor een dakventilator

De keuze voor een dakventilator is afhankelijk van uw situatie. Er zijn verschillende typen dakventilatoren mogelijk. HCDV SIG Air Handling helpt u graag bij de keuze voor de juiste dakventilator. Hierbij wordt er gelet op de details. Zo wordt er bijvoorbeeld gelet op de bebouwing rondom uw woning. Heeft u veel hoogbouw in de buurt? Kies dan voor een verticaal uitblazende ventilator, zodat de warme lucht meer naar boven wordt geblazen. Dit voorkomt dat de warme en verontreinigende lucht blijft hangen tussen de hoogbouw. Dit is beter voor het milieu en daarnaast is het veiliger, omdat de hitte niet te hoog oploopt, wat de kans op brand verhoogt.