IMPULSSELECT
Image default
Gezondheid

Hoe afkomen van een te hoge bloeddruk en problemen met je bloedvaten

Er bestaan natuurlijk medicijnen om hiervan af te komen, maar wat wil je het liefste? Via medicijnen hiervan afkomen of via natuurlijke producten? Dan is je keuze rap gemaakt!

Veel mensen raden ze aan om minder zout in te nemen om je bloeddruk omlaag te krijgen, dit werkt ook maar alleen in bepaalde maten.  Gewoon tafelzout bevat maar 2 soorten mineralen terwijl wij je zeezout aanraden omdat deze 80 (!) mineralen bevat, maak dus gebruik van voeding waar zo weinig mogelijk zout aan is toegevoegd en voeg zelf zeezout toe.

Je voedingsgewoonten en sportgewoontes helpen ook om je bloeddruk op peil te houden. Als je hierop let kan dit al een grote invloed hebben op je bloeddruk en verhoog je je energieniveau.  Er zijn bepaalde punten in je levensstijl om je bloed druk te verbeteren en om je bloedvaten schoon te maken: Stoppen met roken, gewicht verliezen en meer aan sport doen.

Vitamines en mineralen spelen ook een grote rol bij de gezondheid van je bloedvaten en bloeddruk en zijn bovendien ook natuurlijke bloeddrukverlagende middelen. Vitamine C zorgt er voor dat je bloeddruk verlaagt indien je deze op pijl kan houden. Vitamine D is dan weer goed voor je bloedvaten. Indien je overgewicht hebt zorgt vitamine D ervoor zodat je een beter cholesterolgehalte krijgt. Dan heb je ook nog vitamine B12 die de vaatfunctie verbetert. Vitamine B12 helpt bij het produceren van rode bloedcellen. 

Indien je gezond eet en veel variatie in je voeding  brengt zoals het afwisselen van vlees, vis, zuivel , groenten en fruit kom je al heel ver. Dit is natuurlijk niet mogelijk voor iedereen omdat ze weinig tijd hebben buiten het werk om dit te kunnen koken, dan is het wel aan te raden om gebruik te maken van voedingssupplementen om alle nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Van alcohol weten we dat dit niet goed is voor je lichaam,  de reden waarom alcohol niet goed voor je is en dit in bepaalde maten moet drinken omdat dit de elasticiteit van je vaatwanden vermindert.

http://www.oligo-pharma.nl/