IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Goedkoop auto leasen

Goedkoop auto leasen

De meeste mensen denken bij het leasen van een bedrijfsauto direct aan een personenauto voor het personeel en de directie. Op zich is dat wel logisch, maar in dat geval zien ze een belangrijk deel van de leasemarkt over het hoofd. Veel bedrijven die auto’s leasen moeten niet alleen personen vervoeren, maar ook goederen. Een logisch gevolg is dan dat zulke bedrijven een bestelbus leasen. Een bestelbus kan vaak (door de leasemaatschappij) met belastingvoordeel worden aangeschaft. Vanwege dit belastingvoordeel is er nogal wat onduidelijkheid over wat nu precies een bestelbus is. Veel mensen proberen hun recht op belastingvoordeel te laten gelden terwijl er wel degelijk regels voor bestaan. Zo is het verboden om in een bestelbus die met belastingvoordeel is gekocht meer dan twee zitplaatsen te hebben. De belasting waar een bestelbus voor is vrijgesteld is de BPM, de eigenaar vaneen bestelbus is alleen belastingplichtig als de bestelbus niet in Nederland staat geregistreerd.

Grijs kenteken

Als u een bestelbus wilt leasen die in aanmerking komt voor belastingvoordeel (en waarvan het maandelijkse leasebedrag dus lager zal liggen) zoekt u misschien naar een grijs kenteken. Dat doet u tevergeefs. Een bestelbus met grijs kenteken heeft, hoe gek het ook klinkt, gewoon een gele kentekenplaat. De benaming “grijs kenteken” stamt uit de tijd dat het kentekenbewijs deel 1 grijs was. Inmiddels is dit deel overigens groen.

Bestelbus en rijbewijs B

Als u een bestelbus lease af gaat sluiten bij de leasemaatschappij moet u wel even goed opletten dat u het juiste type leaset. In dit geval doelen we op de vraag of de toekomstige bestuurder in het bezit is van het juiste rijbewijs. In principe is een rijbewijs B genoeg om een bestelbus te mogen besturen, is het totale gewicht van de auto inclusief lading echter hoger dan 3500 kilogram dan volstaat een Rijbewijs B niet meer.

 

 

http://www.autoleasecentrale.nl