IMPULSSELECT
Image default
Dieren

Een hond verwennen bij de hondentrimsalon Drunen

 Vindt u het belangrijk dat uw hond altijd verzorgd is? Dan is het zeker aan te raden om een behandeling te boeken bij de hondentrimsalon in Drunen. Want daar kun je je hond goed laten verzorgen en ook de aandacht geven aan uiterlijke verzorging, net zoals wij mensen Voor een complete en specifieke vachtverzorging van uw huisdier bent u bij hondentrimsalon Drunen aan het juiste adres. Uw hond of kat is bij ons van harte welkom voor een gehele trimbehandeling maar ook enkel voor een wasbeurt of voor het knippen van de nagels.

Waarom een hondentrimsalon Drunen?

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de hondentrimsalon Drunen aan te raden. Ook kortharige honden en kruisingen kunnen enorm verharen. Trimmen is het scheren, knippen, uitdunnen, plukken, ontwollen, wassen, kammen en/of borstelen van uw hond. Welke behandeling uw hond krijgt is afhankelijk van de soort vacht die uw hond heeft. Bij elke trimbehandeling bij de hondentrimsalon Drunen worden de nagels geknipt en de oren nagekeken en indien nodig schoongemaakt en/of leeggeplukt.

Hoe ziet een behandeling bij de hondentrimsalon Drunen eruit?

Door middel van een schaar of een tondeuse wordt de vacht ingekort.   Daarna wordt de vacht van het dier uitgedund. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een effileerschaar. Deze heeft aan één of beide zijden een getand blad. Hiermee wordt de lengte van de vacht ingekort en waar nodig uitgedund zonder dat er een duidelijke kniplijn te zien is. Deze techniek wordt o.a. toegepast op Spaniels, Retrievers en Setters maar ook bij de Maltezer, Yorkshire terrier en de Shih Tzu. Ok kan het zijn dan een hond geplukt wordt bij de hondentrimsalon Drunen. plukken is het met de hand of met een trimmes verwijderen van de bovenste dode haarlaag, zodat de nieuwe vacht zich optimaal kan ontwikkelen. Deze haarlaag valt niet vanzelf uit en indien dit niet wordt verwijderd kan uw hond jeukklachten krijgen en zichzelf gaan (stuk)bijten. Ruwharige honden zoals bijvoorbeeld de Cairn terrier, Border terrier en de ruwharige Jack Russel en Teckel worden geplukt. Daarna wordt de hond gewassen en gekamt en zit de behandeling bij hondentrimsalon Drunen er weer op.