IMPULSSELECT
Image default
Winkelen

Een aantal bekende racketsporten

Mocht je nog op zoek zijn naar een racketsport om zelf te oefenen, kun je hier alvast het een en ander vinden. Er zijn namelijk nogal een hoop en het is maar te zien welke nu het beste bij jouw past. Wellicht heb je al wat ervaring, maar anders kun je gewoon beginnen met een paar verschillende sporten. 

Padel

Padel is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden in Nederland en dat is natuurlijk erg leuk om te zien. Om het even kort uit te leggen, is het eigenlijk een combinatie van tennis en squash, gespeeld op een soort rechthoekig veld. Dit veld is omgeven door muren en hekwerk. Padel wordt vaak gespeeld met z’n tweeën of vieren en is ook nog populair in delen van Europa en Latijns-Amerika.

Tennis

Een van de meest populaire racketsporten ter wereld is toch wel echt tennis. Daar kun je niet omheen. Het wordt gespeeld op een rechthoekig veld verdeeld door een net, waarbij spelers punten scoren door de bal over het net in het speelveld van de tegenstander te slaan. Het is wel een van de sporten die je regelmatig moet doen, om er meer gevoel voor te krijgen. Het is zeker een aanrader. 

Badminton

Dan een wat snellere racketsport waarbij spelers een shuttle heen en weer slaan over een net. Dan kom je uit bij badminton. Misschien vroeger al wel gedaan op school. Deze sport kan zowel in enkel- als dubbelspel worden gespeeld en vereist snelheid dus een hoge snelheid en uithoudingsvermogen. Ook behendigheid wordt hier zeker op de proef gesteld, maar als je hiervan houdt, is het de perfecte match. 

Squash

Dan nog een populaire racketsport die gespeeld wordt in een afgesloten rechthoekige baan met vier muren. Spelers slaan hier de bal tegen de muren in plaats van naar een tegenstander met behulp van rackets. Je wilt de bal eigenlijk op zo’n manier slaan dat de tegenstander geen kans heeft om deze terug te slaan. Je staat hier dus naast elkaar en niet tegenover elkaar, wat je misschien al wel gewend bent. Het zijn allemaal unieke sporten en je moet het zeker eens uitproberen. Wellicht vind je hier jouw nieuwe hobby wel.