Dit ervaar je na de training omgaan met agressie

Eigenlijk is de training omgaan met agressie van belang voor elk bedrijf. Tijdens deze training leren medewerkers alles over hoe zij om moeten gaan met een agressieve situatie. De training omgaan met agressie maakt gebruik van succesvol trainen en coachen en is maatwerk omdat iedereen anders zal reageren op een situatie. Het traject bestaat uit een mengvorm van coachen, doceren, trainen en adviseren. Allereerst wordt er in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek ondervonden wat de uiteindelijke doelen zijn. De een wilt beter om kunnen gaan met zijn of haar eigen agressie en de ander wilt juist om kunnen gaan met agressie bij anderen. Wanneer de training omgaan met agressie bij PW Consultancy is afgesloten, hoeft de cursist niet opnieuw begeleid te worden. Het is dus een eenmalig traject waar je aan begint.

Voor wie is een training omgaan met agressie bedoeld?

Waar je normaal tijdens het communiceren altijd alles onder controle hebt, kan dat met een agressieve situatie totaal anders zijn. Als iemand agressief wordt, wordt diegene vaak overspoeld door emoties. De spanning neemt toe en tegelijkertijd neemt het denkvermogen af. In al deze onrust is het lastig om te doceren en jezelf te blijven. Wat is op dat moment een verstandige keuze? Vaak wordt er zonder goed na te denken gehandeld waardoor je later spijt hebt van je keuze. Door de agressie op een juiste manier in te schatten en daarop effectief te kunnen reageren, blijft de situatie veilig. Zulke situaties kunnen voorkomen op je werk, thuis, of zelfs zomaar op straat. Een training omgaan met agressie is dus interessant voor iedereen die beter om wilt leren gaan met agressie. PW Consultancy is gespecialiseerd in het geven van trainingen op maat.  

Wat zijn de leerdoelen van een training omgaan met agressie

Wist je dat de training omgaan met agressie altijd op maat wordt gemaakt op basis van de geldende situatie en de deelnemers? De persoonlijkheid van de deelnemer bepaalt immers welke vaardigheden moeten worden ontwikkeld om beter om te gaan met agressie. Welke gedachten en interpretaties vormen zich rondom de agressie? Moeten de eigen patronen worden doorbroken om met een ander perspectief naar de agressie te kunnen kijken? Op welke manier kan je je eigen spanning hanteren en gebruiken? Dit zijn allerlei belangrijke aspecten waar naar gekeken wordt tijdens de training omgaan met agressie bij PW Consultancy. Het is nog zinvoller om situaties te herkennen zodat je hier tijdig op in kan spelen en de mensen om je heen kan helpen met hun agressie. Daarnaast is het belangrijk dat je weet dat je agressie bespreekbaar kan maken.